Τα τελευταία χρόνια, οι ηλεκτρονικές επιγραφές LED έχουν γίνει απαραίτητες στην διαφήμιση επιχειρήσεων κάθε είδους. Με κάθε τέτοια επιγραφή, ο διαφημιζόμενος μπορεί να παρουσιάζει μια πληθώρα μηνυμάτων με δυναμικό τρόπο, ενώ μπορεί να αλλάξει το περιεχόμενο της διαφήμισης ανά πάσα στιγμή! Η φωτεινότητα των επιγραφών LED τις καθιστά ορατές σε όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Σίγουρα τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, αλλά υπάρχει σύγχυση όσον αφορά την τεχνολογία, το ίδιο το προϊόν και το πώς να επιλέξει κάποιος την ηλεκτρονική επιγραφή LED που ταιριάζει στις ανάγκες του.

Μπορείτε να παραγγείλετε τηλεφωνικά την επιγραφή που ταιριάζει ακριβώς στις δικές σας ανάγκες!

Τι είναι οι ηλεκτρονικές επιγραφές

Οι ηλεκτρονικές επιγραφές LED αποτελούνται από LED panels τα οποία έχουν στοιχισμένες μικρές λάμπες LED.  Τα πάνελ έχουν διαφοροποιούνται όσον αφορά το φως που εκπέμπουν και την απόσταση στην οποία βρίσκονται οι λάμπες τους. Επίσης, κάθε πάνελ έχει συγκεκριμένες διαστάσεις. Τα πάνελ αυτά, ως δομικά στοιχεία της επιγραφής, χτίζουν μια ταμπέλα στις επιθυμητές διαστάσεις του πελάτη και με τα χαρακτηριστικά που διαλέγει. Στη συνέχεια, πρέπει να γίνει ο προγραμματισμός των μηνυμάτων. Για να επιτευχθεί αυτό, επιστρατεύονται διάφορα μέσα σύνδεσης με την ταμπέλα.

Χαρακτηριστικά

Έκθεση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι το που θα εκθέσετε την ταμπέλα σας. Οι δύο επιλογές σας είναι η εσωτερική και η εξωτερική χρήση. Οι επιγραφές εξωτερικής χρήσης είναι ειδικά μονωμένες και καταστευασμένες ώστε να αντέχουν τα στοιχεία της φύσης. Πλήρως αδιάβροχοποιημένες, θα δουλεύουν σαν καινούργιες για χρόνια! Οι ταμπέλες εσωτερικής χρήσης προορίζονται για εσωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει κίνδυνος να βραχούν και κατασκευάζονται με γνώμονα την διακριτική σχεδίαση και την υψηλή ευκρίνεια.

Τύπος Μηνυμάτων

Η επιγραφή σας μπορεί να προβάλλει ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε!

Κυλιόμενα Μηνύματα

Οι επιγραφές μηνυμάτων προβάλλουν κείμενο, ώρα, ημερομηνία, θερμοκρασία και υγρασία. Μπορούν να στολίσουν τα μηνύματά σας με πολλά εφέ που θα τραβούν τα βλέμματα.

Πολυμέσα

Οι επιγραφές πολυμέσων, ως πραγματικές οθόνες, έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα πάντα! Δείξτε κείμενο, εικόνες, γραφικά, λογότυπα ακόμα και βίντεο. Τα ζωηρά τους χρώματα θα γυρίσουν κάθε κεφάλι.

Τύπος Πάνελ

Χρώματα και Χρήσεις

Τα πάνελ των επιγραφών μπορούν να είναι είτε μονόχρωμα (single color), είτε δίχρωμα (two color), είτε RGB, είτε έγχρωμα (full color). Τα μονόχρωμα πάνελ βρίσκονται στις αποχρώσεις του λευκού, του κίτρινου, του κόκκινου, του μπλε και του πράσινου. Η μόνη χρήση των μονόχρωμων ταμπελών είναι τα κυλιόμενα μηνύματα. Τα δίχρωμα πάνελ, έχουν ένα ζευγάρι από λάμπες LED σε κάθε θέση και είναι διαθέσιμα στους συνδυασμούς μπλε-κόκκινο και πράσινο-κόκκινο. Και οι δίχρωμες επιγραφές χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για κυλιόμενα μηνύματα, με την επιπλέον δυνατότητα της διχρωμίας. Τα πάνελ RGB, παρόμοια με τα δίχρωμα, έχουν μια τριάδα λαμπάκια LED  σε κάθε θέση και μπορούν να αποδώσουν τα 8 βασικά χρώματα. Και αυτά τα πάνελ χρησιμοποιούνται για κυλιόμενα μηνύματα, αλλά επιτρέπουν την εμφάνιση γραμμάτων σε διαφορετικά χρώματα. Τα έγχρωμα πάνελ μπορούν να αποδώσουν κάθε χρώμα και απόχρωση. Τέτοιες ταμπέλες εμφανίζουν εκτός από γράμματα, γραφικά, εικόνες και βίντεο.

Ανάλυση

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά κάθε ηλεκτρονικής επιγραφής είναι η ανάλυση που αποδίδει. Σε επίπεδο πάνελ, υπάρχουν 4 δυνατές ποιότητες εικόνας τις οποίες θα βρείτε με τις ονομασίες P10, P8, P6 και P4. Αυτό μεταφράζεται ως εξής: τα πάνελ P10 έχουν μια λάμπα ανά 10 χιλιοστά, τα P8 ανά 8 χιλιοστά, τα P6 ανά 6 χιλιοστά και τα P4 ανά 4 χιλιοστά.

Τα μονόχρωμα, τα δίχρωμα και τα RGB πάνελ είναι διαθέσιμα μόνο στην ποιότητα P10. Τα έγχρωμα διατίθενται σε όλες τις ποιότητες. Όπως καταλαβαίνετε, για μια επιγραφή κειμένου το P10 είναι ικανοποιητική ποιότητα εικόνας, αλλά για μια έγχρωμη επιγραφή που παρουσιάζει πολυμέσα η ανάλυση και η ποιότητα της εικόνας αυξάνεται ραγδαία όσο πλησιάζουμε προς το P4.

Μέγεθος και Όψεις

Καθοριστικό λόγω στο τελικό αποτέλεσμα της επιγραφής παίζει το μέγεθός της. Θα βρείτε επιγραφές από 23cm ύψος, και 39cm μήκος έως όσο μεγάλες θέλετε. Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν είναι φυσικά ο χώρος που διαθέτετε, η ορατότητα που επιδιώκετε και το περιεχόμενο που σκοπεύετε να προβάλλετε.

Για διαφήμιση μέσω κυλιόμενων μηνυμάτων το ελάχιστο μέγεθος εξαρτάται από την ταχύτητα με την οποία διέρχονται οι περαστικοί. Για παράδειγμα, οι πεζοί μπορούν να διαβάσουν το μήνυμα μιας μικρής επιγραφής μόλις 23cm. Από την άλλη, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο μέσα στην πόλη η επιγραφή θα έπρεπε να είναι από 40cm και πάνω. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι το ελάχιστο ύψος της επιγραφής πρέπει να είναι μεγαλύτερο ή ίσο της ταχύτητας των περαστικών. Το μήκος της ταμπέλας έχει να κάνει με τον διαθέσιμο χώρο αλλά και με το κείμενο που θέλουμε να προβάλλεται στην επιγραφή κάθε δεδομένη στιγμή.

Οι επιγραφές πολυμέσων ξεκινούν από τα 70cm ύψος ώστε να μπορούν να προβάλλουν καθαρά το περιεχόμενό τους. Για να επιτευχθεί η κατάλληλη ανάλυση της εικόνας το μέγεθος της επιγραφής πρέπει να αυξάνει όσο χαμηλότερη είναι η ανάλυση εικόνας του πάνελ. Παραδείγματος χάρη, μια επιγραφή με πάνελ P4 μεγέθους 135×96 πετυχαίνει ανάλυση 640×224 pixel. Για να πετύχουμε την ίδια ανάλυση με μια επιγραφή P10 χρειαζόμαστε μέγεθος 327×231! Επίσης, όσο πιο κοντά περνούν οι περαστικοί, τόσο μικραίνει η ανάγκη για μέγεθος και αυξάνει η ανάγκη για καλύτερη ανάλυση.

Όλες οι επιγραφές μπορούν να έχουν και δεύτερη όψη ώστε να προβάλλουν περιεχόμενο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σύνδεση

Οι ηλεκτρονικές επιγραφές LED επί της ουσίας αποτελούν μια οθόνη. Αφού δημιουργήσουμε τα διαφημιστικά μας μηνύματα, είναι απαραίτητο να συνδεθούμε μαζί τους για να τους τα περάσουμε .

USB

Κάθε νέο μήνυμα πρέπει να το περάσουμε τοποθετώντας ένα USB Flash Drive (φλασάκι) στην υποδοχή της ταμπέλας. Είναι η πιο οικονομική λύση επικοινωνίας και είναι κατάλληλη για επιγραφές στις οποίες έχετε εύκολη πρόσβαση και δεν θα περνάτε τακτικά νέα προγράμματα.

WiFi

Η ταμπέλα διαθέτει το δικό της τοπικό δίκτυο LAN. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ, αλλά ότι σε εμβέλεια μερικών μέτρων μπορείτε να συνδεθείτε μαζί της ασύρματα μέσω κάποιου smartphone ή υπολογιστή. Ενδείκνυται για επιγραφές οι οποίες δεν είναι εύκολα προσβάσιμες (πχ λόγω ύψους) ή για επιγραφές στις οποίες  αλλάζουν συχνά νέα προγράμματα.

Ethernet

Μπορείτε να συνδεθείτε με την επιγραφή σας και να περάσετε τον προγραμματισμό της μέσω ενός καλωδίου Ethernet. Πρόκειται για τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο. Είναι απαραίτητη η χρήση κάποιου σταθερού ή φορητού υπολογιστή με θύρα Ethernet.

RS232

Η σύνδεση με θύρα RS232 είναι επίσης αξιόπιστη και χρησιμοποιείται σε εξειδικευμένες εφαρμογές όπως οι ταμπέλες λεωφορείων.

Τύπος Μηνυμάτων

Κυλιόμενων Μηνυμάτων

Πολύ δημοφιλής επιλογή στη διαφήμιση. Ενημερώστε τους πελάτες σας για τιμές, προσφορές και πολλά άλλα!

Πολυμέσων (Έγχρωμες)

Η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει ένα κατάστημα για την φυσική του διαφήμιση. Ιδανικός τρόπος για να παρουσιάσετε τα προϊόντα σας με δυναμικό τρόπο που μαγνητίζει.

Video Wall

Λειτουργούν σαν οθόνες τηλεόρασης, αλλά προσφέρουν σημαντικά μεγαλύτερη φωτεινότητα. Προβάλλετε εντυπωσιακά βίντεο που διαφημίζουν την δουλειά σας.

Σύγχρονες

Ειδική κατηγορία επιγραφών πολυμέσων που έχουν την δυνατότητα αναπαραγωγής ζωντανής εικόνας και βίντεο! Απαραίτητες για κάθε έκθεση και μεγάλη εκδήλωση.

Λεωφορείων

Ειδική κατασκευή επιγραφών για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των σύγχρονων λεωφορείων. Ελάχιστο βάρος, ιδανικές διαστάσεις, μεγάλη ικανότητα αποθήκευσης διαδρομών και ενσωματωμένο χειριστήριο.

Εξειδικευμένες Κατασκευές

Ψάχνετε κάτι διαφορετικό; Καλέστε μας και το πεπειραμένο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να βρείτε την λύση που χρειάζεστε!